Newsletter
Compară produsele

Nu ai obiecte de comparat.

BIJUTERII CU PERLE DE MALLORCA

La fel de atragatoare si elegante precum perlele de cultura, perlele de Mallorca sau perlele de Majorica au dat nastere celor mai apreciate bijuterii din ultima perioada; fiind considerate copia perfecta a perlelor naturale, perlele de Mallorca se gasesc de cele mai multe ori in forme perfect rotunde si in culori identice cu cele ale perlelor formate in mod natural.

Bijuterii cu perle

Scurt istoric - bijuterii cu perle de Mallorca

Denumira perlelor de Mallorca provine de la insula Majorcadin Spania, locul unde au fost inventate; desi aceste perle au fost asamblate si vandute in milioane de bijuterii sau diverse articole vestimentare, reteta exacta a perlelor este pastrata secreta.

Fabricarea perlelor de Mallorca este o traditie practicata inca din secolul al XIX-lea de femeile din Mallorca. In 1890 emigrantul german Eduardo Hugo Heusch a creat compania Indústria Española de Perlas Imitación S.A in Manacor - Mallorca; dupa moartea acestuia fiul sau a redenumit compania in Perlas Majorica sau Majorica Pearls. Este cunoscut faptul ca perlele inferioare nu vor ajunge niciodata in bijuterii cu perle de Mallorca; produsele slab calitativ sau cu imperfectiuni sunt respinse direct de la linia de productie.

 

Modul de formare a perlelor de Mallorca

Modul de formare a acestora presupune urmatoarele etape:
- initial sunt formate sfere din sticla opaca cu greutate identica cu cea a perlelor de cultura/perlelor naturale; acestea sunt imbracate ulterior cu o pasta formata dintr-un adeziv (rasina)  combinat cu o substanta extrasa din solzi de peste din Atlanticul de Nord, ulei pentru stralucire si sidef.

- fiecare strat al perlelor este uscat inainte si slefuit pentru a se indeparta orice imperfectiune.

- procesul de "imbracare" a perlelor este repetat de 8 sau chiar 34 de ori, functie de marimea dorita, calitate, etc.; cele mai multe bijuterii cu perle de Mallorca se gasesc la dimensiunea perlelor de8 mm si12 mm .

- intreg procesul este finalizat cu un lac cu rol protector.

Perlele de Mallorca sunt superioare din punct de vedere calitativ fata de absolut toate imitatiile de perle naturale existente in prezent pe piata de specialitate.

 

Diferenta intre perle de Mallorca si perle de cultura

Perlele de cultura de apa dulce sau apa sarata sunt formate prin introducerea intentionata a unui nucleu (de obicei un fragment din scoica) in interiorul molustei peste care de-a lungul timpului sunt depuse zeci de straturi microscopice de sidef. Forma si culoarea perlei va varia functie de conditiile naturale, insa aproape niciodata perla nu va putea avea o forma perfect rotunda cum este perla rotunda de Mallorca. Cele mai multe bijuterii cu perle de cultura au perlele cu forme aproximativ rotunde, dupa caz, ovale, baroc, etc.

Perlele artificiale cum sunt perlele deMallorcasunt mai ieftine decat perlele naturale, iar culorile sunt si pot fi intr-o gama mult mai diversa. Principalele culori ale perlelor naturale sunt: alb, negru, roz, crem, gri, aubergine, galben, argintiu, negru-verzui. Doar 10 % din scoici produc perle de cultura ce pot fi comercializate, iar timpul de formare a acestora este de cativa ani fata de cateva saptamani pentru perlele deMallorca.

Bijuterii cu perle de Mallorca, perle de cultura se gasesc in magazinele de specialitate, iar daca nu sunteti sigur(a) de diferentele intre acestea, puteti cere oricand detalii suplimentare vanzatorului/distribuitorului.

Comentarii
Newsletter