Newsletter
Compară produsele

Nu ai obiecte de comparat.

BIJUTERII UNICAT

Considerate cele mai iubite accesorii ale femeilor, frumoasele bijuterii au trezit interes si fascinatie din cele mai vechi timpuri. Din antichitate si pana in perioada renascentista subliniau conditia purtatoarei, in timp ce in prezent, prin varietatea formelor si a exprimarii artistice, bijuteriile contureaza personalitati, trairi si concepte diferite.

Bijuterii

Bijuterii fashion

Acestea au cunoscut o dezvoltare considerabila in ultima perioada, in paralel cu dezvoltarea industriei textile, fiind acele bijuterii de serie mare, create special pentru anumite vestimentatii, accesibile ca pret si usor de inlocuit de la un trend la altul, datorita pretului mic la care pot fi achizitionate.

Ca un manifest la aceste bijuterii fashion create in serii mari, a aparut conceptul de bijuterii handmade, create in serii mici sau unicat, de artizani din toate lumea, cu experiente si concepte diferite despre moda, despre viata, despre ce te face sa te simti speciala sau iti aduce zambetul pe buze. Astfel apare o noua categorie de bijuterii, extrem de apreciata, datorita notei deosebite atribuita fiecarui accesoriu; fiecare element ce contribuie la crearea intregului - bijuterii handmade - spune o poveste, are o incarcatura energetica aparte, iar intregul obtinut emana multa dragoste, impresii, trairi, experiente diferite, jocuri de culori desprinse din picturi celebre si mesaje variate.

 

Bijuterii unicat cu pietre (semi)pretioase unicat

Unicitatea acestor bijuterii este data de piatra centrala, ce este evidentiata prin lucratura deosebita in metal pretios (argint, aur), cu detalii numeroase si atent executate. Piatra "vedeta" poate atrage prin culoarea si forma naturala, prin numeroasele carate pe care le detine sau prin imaginea proiectata in interiorul ei (astfel sunt cunoscute agatele dentritice ce contureaza imagini peisagistice, chihlimbarul si pietrele fosile).

Bijuterii renumite din aceasta categorie se regasesc la colectionarii de bijuterii, coroanele regale sau vedetele cu deschidere catre astfel de bijuterii. Impresionante sunt bijuteriile coroanei britanice, ce sunt expuse in Turnul Londrei, la care se mai adauga si colecţia de bijuterii unice, unele vechi de câteva sute de ani (coliereinelebrosecercei, din aur sau argint, ornate cu diamante si perle), ce au fost dezvaluite pentru prima data publicului in 2012, cu ocazia jubileului de 50 de ani, precum si colectia de bijuterii ce a apartinut celebrei actrite Elizabeth Taylor.

 

Bijuterii unicat cu concepte deosebite

Conceputul unei bijuterii poate face usor diferenta intre o bijuterie comuna si o bijuterie deosebita. Bijuteriile unicat suprind starea creatorului dintr-un moment anume, transmit un mesaj bine definit si ies in evidenta prin imaginea de ansamblu. Acestea sunt o forma de exprimare artistica si trebuie apreciate la adevarata lor valoare. Pot contura o idee abstracta, o tema idilica sau imbina elemente cu incarcatura simbolistica, tehnici diferite de lucru si materiale cat mai contrastante, care impreuna, dau nastere unor bijuterii speciale. Sunt acele bijuterii ce spun totul despre crezul si sufletul unui artist.

bijuterie unicat te poate atrage instant prin forma elementelor, paleta coloristica, incarcatura pietrelor si mesajul tansmis. Este acea bijuterie pe care nu ai mai vazut-o nici unde si trebuie sa o ai deorece te defineste intru totul!

Cu siguranta o bijuterie unicat te face sa te simti speciala atunci cand o porti, deoarce preiei din nota de unicitate atribuita si iti confera incredere si iubire de sine!

Comentarii
Newsletter