Bijuterii pietre semipretioase

  Efectele si influentele pietrelor (semi)pretioase

 

  Exista 12 semne zodiacale asa cum sunt si cele 12 pietre (semi)preţioase ce stau la temelia templului consemnat în Vechiul Testament. Este dificil sa atribui unei zodii anumite pietre, intrucat fiecare zodie, se poate identifica cu cristale sau pietre destinate unei alte zodii.... Este la alegerea liberului arbitru care piatră, cristal sau perlă se potriveşte inimii, trupului, minţii şi spiritului nostru. Mai ales spiritului!

 

  Pietre semipretioase, pretioase rosii: jasp rosu, carneol, rubin, granat, rodocrozit, spinel rosu, coral rosu

  Zodii: Berbec, Scorpion

Sunt  pietre (semi)pretioase guvernate de Marte, avand calitatea de a spori energia la cote maxime. Confera purtatorului curaj, energie fizica, putere de afirmare, implinirea dorintelor proprii, succes, îndrazneala, victorie in conflicte si competitii, suprematie.

 

 

  Pietre semipretioase, pretioase roz: cuart roz, lepidolit, opal roz, ametrin, rodonit, coral roz, sugilit, safir roz, turmalină roz, jasp roz, calcedonie roz

  Zodii: Taur, Balanta

Guvernate de Venus, pietrele (semi)pretioase roz emit o caldura tandra, o pace interioara care atrage si iubirea pura. Sunt pietrele celor buni la suflet, a oamenilor indragostiti si puri în interior. Aplaneaza conflictele, ajuta la exprimarea sentimentelor in forma lor cea mai sincera.

 

  Pietre semipretioase, pretioase galbene: chihlimbar, citrin, ochi de tigru, agat, diamant galben, safir galben, topaz galben, turmalina galbena.

  Zodii: Gemeni, Fecioara

Guvernate de Mercur, cristalele galbene deschid spre cunoastere si comunicare, spre informatie si relationare, spre dezvoltarea intelectuala si inter-conectare la nivel mental si spiritual cu lumea din jur. Confera flexibilitate si adaptabilitate în plan relational si intelectual, ajută la dezvoltarea mentală, faciliteaza comunicarea, maresc sociabilitatea, capacitatea de expresie, deschid noi cai de explorat in plan mental, intelectual sau relational, ajuta la intrarea in contact cu semenii. Protejeaza împotriva greselilor, a erorilor de perceptie, a relatiilor negative, a neintelegerilor in plan relational, a esecului financiar.

 

 

  Pietre semipretioase, pretioase albe: cristal de cuart, calcedonie, piatra unii, howlite, agat, cuart laptos, perla.

  Zodii: Rac

Guvernate de Luna, cristalele albe, incolore sau argintii confera puritate si liniste interioara, o forta de protectie impotriva oricarui tip de pericol. Deschid la nivel emotional pe cei care nu stiu sa iubească, sporesc instinctul matern si imbunatatesc relatiile de familie, ajuta la mentinerea unei stari echilibrate de sanatate. Îmbie la schimbari periodice in viata individului, maresc romantismul, emotivitatea, capacitatea de a iubi. Pe femei le face mai calde, mai atragatoare, iar pe barbati ii ajuta sa înteleaga mai bine universul feminin. Sunt pietre indicate pentru mentinerea unei stari bune de sanatate sau a se purta în timpul sarcinii, la femei (sau pentru fertilitate). Protejează impotriva bolii, a problemelor familiale, a dezordinii si neintelegerilor, a atacurilor psihice.

 

  Pietre semipretioase, pretioase portocalii sau aurii: carneol, chihlimbar, citrin, ochi de tigru, ochi de pisica, piatra Soarelui, calcedonie, crisoberil, opal de foc, pirita.

  Zodii: Leu

Guvernate de Soare, cristalele orange sau aurii intră in relatie cu personalitatea individului. Conferă energie de a ne manifesta cu mai multa incredere, maresc creativitatea si capacitatea de expresie, ajuta la descoperirea talentelor personale. Stimuleaza, incurajează, trimit la actiune. Confera protectie si putere de a reusi in viata. Atrag succesul, afirmarea, reusita, norocul, sansa. Scot la iveala adevarata personalitate sau ajuta la manifestarea propriei individualitati. Alunga timiditatea, neîncrederea, ajuta la iesirea din anonimat pentru a arata lumii adevarata valoare. Confera stralucire, unicitate, mandrie celui care le poarta si atrage atentia asupra purtatorului. Sunt pietre optimiste, norocoase, aducatoare de succes. Protejeaza impotriva ghinionului, a nereusitei, a nesansei.

 

  Pietre semipretioase, pretioase verzi: agat, jadeit, amazonit, aventurin, piatra sangelui/heliotrop, malachit, smarald, turmalina verde, peridot/olivina, zircon verde, turcoaz.

  Zodii: Taur, Balanta, Gemeni, Fecioara

Guvernate de Mercur si Venus, deopotriva, cristalele verzi ascund in ele o energie cu totul speciala, fiind aducatoare de noroc si echilibru. Aduc relaxare, calm interior si exterior, aplaneaza conflictele si deschid spre armonie si buna intelegere. Sunt cristale ale poftei de viata, ale sanatatii, ale puritatii naturii, deci confera energia necesara pentru a ne echilibra viata pe toate planurile.

 

  Pietre semipretioase, pretioase albastre si bleu: lapisl lazuli, beril-acvamarin, safir, zircon albastru, turcoaz, topaz bleu, azurit, sodalit.

  Zodii: Sagetator, Varsator, pesti

Guvernate de Jupiter si Uranus, cristalele albastre intra deja intr-o lume de deasupra preocuparilor primare ale individului. Deschid accesul spre alte dimensiuni ale lumii, ale spiritului, spre extinderea orizonturilor mai departe de limitele umane. Deschid calea spre viitor si spre împlinirea personala. Incurajeaza spre exprimarea personalitatii in libertate deplina, fara limite, sau spre aprofundarea unei forme superioare de cunoastere: spiritualitate, astrologie, cultura, religie, filosofie, educatie. Protejeaza impotriva monotoniei, a plafonarii, a limitării orizonturilor, a ghinionului si energiilor negative.

 

  Pietre semipretioase, pretioase negre: onix negru, obsidian negru si fulg-de-nea, perla neagra, diamant negru, jais, turmalina neagra, cuart fumuriu, ochi de soim.

  Zodii: Capricorn

Guvernate de Saturn, cristalele negre maresc seriozitatea, pastrează contactul cu realitatea, deschid ochii spre adevar, ajuta la ancorarea în concret, limpezind confuzia. Scad imaginatia bolnavicioasa, iluzia, visarea, readuc individul cu picioarele pe pamant, pentru a găsi solutii concrete la problemele sale. Confera stabilitate, maturitate, intelepciune, o alta capacitate de intelegere a realitatii.

 

  Pietre semipretioase, pretioase violet: ametist, fluorina, charoit, safir violet, lepidolit.

  Zodii: Pesti

  Guvernate de Jupiter si Neptun, cristalele violet deschid poarta spre lumea spirituala, spre divinitate si latura ascunsă din om, ce asteapta sa fie explorata. Scot la iveala talentele latente, calitatile psihice din om, harurile de clarviziune sau vindecare, capacitatea de daruire si forta de sacrificiu. Sunt pentru spirite elevate sau pentru cele ce tind sa evolueze mai sus decat limitele lumii in care trăiesc, pentru cei care stiu ca exista si altceva dincolo de concretetea lumii în care traiesc!

 

  Interferentele zodiacale  sunt pur orientative, pentru ca aflandu-te in fata unei multitudini de pietre, cu gândul sa alegi, cu siguranta iti va fi  greu sa selectezi doar una. Piatra, sau cristalul care te cheama este cea(cel) care ti se potriveste, vibratia ei(lui) va patrunde in tine si iti va oferi energia pozitivă, destinata echilibrului. O piatră pretioasă unica, personală nu  este  un capriciu de lux, ci o protectie energetica subtila, pe care ti-o conferi. 

 

 

 

Informatiile continute in acest articol sunt proprietatea Ambra Bijuterii si sunt protejate de legea dreptului de autor.