Cum aflu marimea potrivita?

 

Determinarea marimii inelelor


1.  Masurati cu o rigla diametrul interior al unui inel care va vine bine. Inmultiti diametrul in milimetri cu 3,14 si veti obtine circumferinta (lungimea inelului) exprimata tot in milimetri.

Daca ati masurat un diametru de 17 mm, aveti nevoie de o circumferinta de 53.38

 17 x 3.14 = 53.38 mm.


2. Masurati baza degetului cu o banda de hartie sau un snur.
Marcati zona de suprapunere a benzii/snurului. Masurati lungimea portiunii de banda/snur care a format circumferinta degetului.

Daca ati masurat o circumferinta de 53 mm, aveti nevoie de un diametru de 17 mm.

53 : 3.14 = 16,87 mm

 

In functie de modelul inelului si forma degetului, puteti aproxima marimea inelului: un inel lat nu trebuie sa va vina fix, in timp ce un inel subtire trebuie sa se potriveasca cu marimea masurata.

 

 

Determinarea marimii bratarilor

 

Masurati incheietura mainii cu un snur (nu foarte strans). Marcati zona de suprapunere a snurului. Masurati lungimea portiunii de snur care a format circumferinta incheieturii. In  functie de diametrul materialelor (pietre semipretioase, perle, cristale etc) care alcatuiesc bratara sau grosimea lantului/snurului, puteti afla lungimea bratarii care vi se potriveste.

 

Daca ati masurat o circumferinta de 16 cm si bratara este formata din pietre cu diametru de 1.2 cm, aveti nevoie de o lungime de 19.5 - 20 cm.

3.14 x diametrul margelelor + circumferinta incheieturii = lungimea bratarii

3.14 x 1.2 + 16 = 19.76

 

 

Determinarea marimii colierelor

 

Cu un snur masurati lungimea de colier care credeti ca vi s-ar potrivi. Masurati lungimea portiunii de snur care a format "colierul" si aplicati formula de aflare a lungimii unui colier.

3.14 x diametrul margelelor + circumferinta gatului = lungimea colierului

 

In functie de modelul ales, puteti opta pentru lungimi diferite. Pentru un colier cu un pandantiv mare este bine sa luati in considerare lungimea pandantivului, in timp ce pentru colierele cu mai multe siraguri, trebuie sa acordati atentie lungimii interioare a colierului.

 

 

Determinarea marimii cerceilor

  

Pentru a alege o pereche potrivita de cercei, este bine sa stiti ce modele va avantajeaza.

Cerceii din oferta noastra sunt masurati cu tot cu tortite, daca acestea sunt prezente.